Mediassa on paljon kirjoiteltu tulorekisterin haasteista sekä sen tuomista ongelmista. Itsekin olen näihin lähipiirissäni törmännyt ja tosiaan, harmaita hiuksia se onkin tuottanut monelle työnantajalle.

Henkilöstökumppanin valmistautuminen tulorekisteriin alkoi melko viime tippaan, syksyllä 2018. Ensin tuli tietysti paniikki. Sitten huomasimmekin miettivämme jo, että millä tavalla tulorekisteri hoituisi helpoiten. Päätös tehtiinkin nopeasti ja palkkaohjelma vaihdettiin uuteen vuoden vaihteessa, jolloin ilmoittaminen alkoi. Hiukan työtähän se vaati, mutta nyt ilmoittaminen käy helposti teknistä rajapintaa hyödyntäen.

Tässä siis hyvä vinkki myös työnantajille! Käyttäessäsi vuokratyövoimaa, on työntekijän palkka-asiat meidän heiniämme ja näin ollen myös tulorekisteri-ilmoittaminen hoituu meidän kauttamme. Asiakasyrityksessämme ei siis harmaat hiukset lisäänny tulorekisterin myötä.

Jenni

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.